teksti    bibliografija    povezave    id
Gvardijančič Božidar
Bencinska črpalka
Sežana
1953
Objekt je postavljen ob regionalno cesto Ljubljana – Trst, v osi vhoda v železniško postajo.
Kompleksna zasnova objekta temelji na dosledno izpeljani strehi, kontinuirani armiranobetonski plošči, ki se v smeri konzole tanjša. Tektonski učinek pa zmanjšuje podporni betnonski okvir, ki ima vertikalni stranici rahlo nagnjeni glede na ravnino strehe in tal. Strešna plošča se asimetrično razširi na vzhod in s kamnitim zidom (zaščita pred burjo) tvori vhodni predprostor.
Varuje se objekt v celoti! Lahko se spremeni program.

Objekt je bil leta 2000 porušen.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Robi
Brez naslova, 03.02.2005, 06:06
Objekt je bil v času prenove in regulacije Partizanske ceste porušen.
 
tina gregorič
..., 04.02.2005, 19:58
Robi, najlepša hvala za opombo. Smo že dodali zgoraj v tekstu.
Leta 2000 smo pisali na Zavod za spomeniško varstvo Nova Gorica, jim tudi poslali katalog Evidence in izpostavili kvalitete objekta. Kljub opozorilu in obvestilu o namenu rušenja, tega niso uspeli preprečiti.
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič