teksti    bibliografija    povezave    id
Didek Josip
Vinska klet
Dobrovo v Goriških Brdih
1959
Prvotno zasnovo kompleksa so sestavljale podzemne kleti, izvedene kot niz obokanih prostorov z veznim hodnikom v dveh etažah, in okrogli stolp z vgrajenimi betonskimi cisternami. Okrogli stolp kot proizvodna vinska klet, kjer poteka celoten proces predelave grozdja, omogoča pregleden tehnološki proces. V tistem času je kompleks predstavljal zgled za tovrstne objekte pri nas. Specifična radialna zasnova je racionalna in funkcionalna shema programa, ki tudi z zunanjo pojavnostjo označuje svojo vsebino.
Varuje naj se vedute in volumen stolpa ter notranji prostor stolpa in obokanih podzemnih skladišč.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič