teksti    bibliografija    povezave    id
Kolarič Kamilo
Trgovska hiša
Bevkov trg 6
Nova Gorica
1968-1970
Nad prostim steklenim pritličjem leži na rastru betonskih okvirjev stavbna masa prve etaže. Okvir fasade prvega nadstropja iz rjavega klinkerja se razpira na vogalih. Okenske odpritne so oblikovane s poševnimi betonskimi senčili. Nad nadstropjem lebdi ravna streha z značilnimi venci.
Objekt je že preurejen, varuje se transparenca pritličja in integralnost fasade prvega nadstropja.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Vesna
Informacija, 11.11.2006, 01:38
mogoce veste tocen datum otvoritve trgovske hise?
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič