teksti    bibliografija    povezave    id
Mihevc Edo
Slovenski kulturni dom
Trst - Italija
1951-1964
Masa kulturnega doma je vpeta med dva obstoječa objekta. Koncept tlorisa gradi na principu polno-prazno, izhajajoč iz funkcionalne organizacije prostora. Temu sledi tudi logika fasadne strukture s poudarjenim umaknjenim vhodom. Odprt prostor vhodnega foyerja se prelije v prvo nadstropje in izteče v veliko svetlobno odprtino nad vhodom.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič