teksti    bibliografija    povezave    id
Bogdan Spindler
Jurij Princes
Kacin Štefan
Uršič Marjan
Kulturni center
Skopje - Makedonija
1969-1978
Plastično oblikovane mase posameznih dvoran povezuje razgibana ploščad, ki se naslanja na promenado ob Vardarju in odpira na novi del mesta. Središčno orientirani svobodni volumni prehajajo v ortogonalno strukturo, s katero se vpenjajo v obstoječe stavbno tkivo. Poenotena obdelava vseh površin volumnov, vključno s strehami, poudarja posebnost vsebine s skulpturnim pristopom.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič