teksti    bibliografija    povezave    id
Fürst Danilo
Vrstne hiše
Peričeva ulica 10-20
Ljubljana
1957
Eden najboljših primerov vrstnih hiš pri nas. Severna fasada je zidana, južna pa v celoti montažna. Izrazite so barve na južni fasadi: rumena, bordo rdeča. Stropovi so iz prednapetih opečnih montažnih nosilcev. Značilna je vzvalovana streha. Notranjost je oblikovana po principu etažnih zamikov. Izviren je sistem ogrevanja in peči. Pretežno so hiše dobro ohranjene. Pri prenovi naj se upošteva kvaliteta naštetih parametrov in predvsem enoten zunanji izraz posameznih lastniških enot.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič