teksti    bibliografija    povezave    id
Jugovec Oton
Hiša na Mirju
Murnikova ulica 8
Ljubljana
1960-1963
Kocka na vogalu sledi gabaritom sosednjih objektov. Subtilna členjenost medetažnega objekta se odraža na strehi in na fasadi kot šiv iz steklakov. Enostavna funkcionalna shema in zadržanost pri oblikovanju fasade: zunanja fasada - polna, dvoriščna - odprta. Vhod in vogal sta poudarjena z obdelavo v betonu.
Varovati: celoto.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič