teksti    bibliografija    povezave    id
Vrhunc Janez
Stanovanjska plomba
Slomškova 13a
Ljubljana
1960-1962
Izviren primer reševanja problema neizkoriščenih mestnih površin in lastnega stanovanjskega vprašanja na minimalni parceli 3,45 m x 12,30 m. V konstrukcijskem smislu je to neavtonomna, parazitska struktura, ki temelji na sistemu vpenjanja horizontalnih armiranobetonskih plošč v obstoječe požarne zidove sosednjih objektov. Stanovanja so obojestransko osvetljena. Objekt je pretežno ohranjen. Pri prenovi naj se upošteva fasadni proporc, sistem fasadne strukture in nosilne konstrukcije.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič