teksti    bibliografija    povezave    id
Štrukelj Ivan
Študentsko naselje - blok
Ljubljana
1961-1962
Visok objekt pravokotnega tlorisa je rahlo dvignjen nad tlemi. V sredini tlorisa je zasnovano linijsko jedro, ki združuje stopnišče in vse servisne prostore (umivalnice, kuhinja, shramba perila). Sobe so pasovno organizirane levo in desno od jedra. Izrinjeno okno zagotavlja veliko intimnost in maksimalno svetlobo, obenem pa je osnovni element strukturnega fasadnega principa.Vertikalnost objekta je poudarjena na severni fasadi z betonskimi vertikalnimi lamelami balkonske sušilnice.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič