teksti    bibliografija    povezave    id
Arnautovič Ilija
Vrstne hiše Podgora
Cesta Andreja Bitenca 15 -19
Ljubljana
1963-1966
Enodružinska hiša z velikim ateljejem je zasnovana izjemno dialektično. Spalni del je minimalen, tako višinsko kot tlorisno. Prostor se volumsko odpre v bivalnem prostoru in še posebej v ateljeju. Razgibana kompozicija hiš z velikimi strešnimi okni ustvarja zaključeno celoto izjemne funkcionalnosti in prijetnih zunanjih prostorov. Žal le ena hiša ohranja osnovni arhitekturni izraz. Varuje se hiša na Cesti Andreja Bitenca 17.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Miha
Študentsko vprašanje, 30.12.2009, 16:19
zanima me, kakšne so mere te hiše, tloris pa prerezi.
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič