teksti    bibliografija    povezave    id
Rohrman Stanko
Republiška uprava
Gregorčičeva ulica 25
Ljubljana
1947-1949
Objekt je umeščen v strnjen stavbni niz. Najizrazitejši so vidni konstrukcijski elementi, ki strukturirajo fasado na vertikalne pasove in s svojo višino nadaljujejo venec sosednje hiše. Izjema v enotni strukturi fasade so elementi, ki posegajo navzen (dva horizontalna volumna) in elementi pomaknjeni navznoter (vhodni del). Del pritličja stavbe se sprosti in omogoči uvoze.Osnovni kompozicijski elementi uspešno zraščajo objekt v strnjen stavbni blok. Varuje se celota.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič