teksti    bibliografija    povezave    id
Ravnikar Edvard
Stanovanjsko-poslovni kompleks Ferantov vrt
Gregorčičeva ulica, Rimska ulica
Ljubljana
1964-1975
Prvi stanovanjski kompleks, ki v poznih šestdesetih letih ponovno vzpostavlja karejski način gradnje. Vzpostavlja izviren dialog s spominom prostora (navezava na arheološka najdišča). Fasada je strukturirana z zamikanjem opeke. Poudarjene so armiranobetonske konzole.Kompleks je dobro ohranjen. Ščiti se urbanistična celota in prepoznavne oblikovne elemente fasade.
status: spomenik lokalnega pomena
status: spomenik lokalnega pomena
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič