teksti    bibliografija    povezave    id
Fürst Danilo
Montažna hiša
Ptujska ulica 17
Ljubljana
1949
Prva popolnoma montažna stanovanjska hiša pri nas. Vidna je izrazita racionalizacija materialov in prostora. Vhod je oblikovno poudarjen, notranja oprema stanovanj je kvalitetna. V hiši so bila zamenjana okna, ostalo je ohranjeno. Ščiti naj se objekt kot celota.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
jože žlahtič
kočevska c. 148, škofljica, 02.05.2005, 01:46
Menim, da je nujno objekte , ki so se v različnih obdobjih slov. zgodovine pokazali kot plod slovenske nacionalne kulture in arhitekture, je nujno ohraniti. zavsako ceno tiste, ki so po funkcionalnosti in vsebini poleg vrednosti umetniškega značaja tudi uporbni - Funkcionalni, ali ostale prirediti za njihovo uporabo tako, ad bodo ohranili izvoren arhitektonski in kulturnozgodovinski izgled in pomen.
 
Anonimnež
Brez naslova, 02.05.2005, 01:48
polemike o rušenju nekaterih izjemnih objektov spremljam, nujno je za ta početja sprejeti ustrezen zakon. verjetno v družbi ali kapitalu ni politične volje, pa tudi upravljalci so na tem področju nepismeni.
to jimje nujno preprečiti.
 
Janez
Ptujska 17, 23.12.2010, 20:35
Jaz sem tam živel 2 leti. Ne strinjam se z izjavo, da je oprema stanovanj kvalitetna. Sobe je ločevala le omara, v kopalnici ni bilo umivalnika, pečica v štedilniku ni delovala, nova okna pa so verjetno mopntirali pred stropom ker se jih praktično ni dalo odpirati.
V hiši smo vsako leto 1x lovili podgane,maček pa tudi prašič sta stanovala v pritljičju. Stanovalci pritličja slišijo skorajda vsak šum iz prvega nadstropja. Med delovniki pa se večkrat sliši tudi glasne zvoke inštituta za varilstvo ( soseda ). Govori se da so tam živeli tudi nemški nacisti in pa tudi bančni roparji.
Mislim da rušenja tega objekta, ne bo moč preprečiti, ker se bo v vsakem primeri dokaj kmalu zrušil sam, kljub budnemu očesu SPL-a.
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič