teksti    bibliografija    povezave    id
Mihelič Milan
Bencinski servis Petrol
Ljubljana
1967-1968
Iz edinega rebrastega stebra se krožno razpirajo nosilci strehe, ki je zaključena v pravokotnik z dodatnimi betonskimi elementi. Nosilce povezuje kiparsko oblikovana betonska opna z lučmi in rebri, ki poudarjajo potek nosilca. Kiparski pristop h konstrukciji.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Eduardo
Profesorji podirajo s pomocjo Trajekta, 25.05.2006, 16:52
Opozarjam, da se je na tihem se je zgodil vabljeni natecaj, takozvana preveritev. Kaj bi bilo mogoce zgraditi na mestu te znamenite betonske opne. Ob strokovni podpori nagrajenca presernovega sklada, ustanovitelja Trajekta in prvoborca za detalje so projekt zaupali znanemu progesorju z FA, najbolj zaskrbljenemu za usodo "mesta". On seveda ve, kako je treba. Miheliceva goba bo kmalu padla ob joku in aplavzu vesoljne in vrhunske slovenske stroke.
 
Turbo
Tartuf, 29.11.2006, 21:33
Goba ne bo padla, tudi prestavli je ne bodo na drugi kraj. Nad in okrog nje bo zrasla t.i. neekscesna infrastruktura in jo kratkomalo pogoutnila v svoj drob. In, da... prufesorja, so medtem povišali v podžupana.
Je za svoje šarjenje pridobil soglasje avtorja?
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič