teksti    bibliografija    povezave    id
Ravnikar Edvard
Bencinski servis Petrol
Tivolska cesta 42
Ljubljana
1968-1969
Bencinski servis z umestitvijo med Tivolsko in železnico zaključuje skrajni obod mestnega središča. Objekt je samostojno umaknjen v ozadje, torej ločen od prostora namenjenega polnjenju goriva. Kvalitetna je predvsem do skrajnosti izpeljana konstrukcija, sklop treh stebrov, ki se gobasto razširijo v izjemno tanko strešno ploščo. Realizacija skrajnosti konstrukcije.
Varuje se konstrukcija.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Anonimnež
Brez naslova, 02.02.2005, 14:01
Še danes najlepši bencinski servis daleč naokoli!
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič