teksti    bibliografija    povezave    id
Bitenc Anton
Cerkev v Kosezah
Podutiška
Ljubljana
1969-1973
Umestitev, volumen in oblikovanje nove cerkve se podrejajo dominanti stare cerkve, s čimer nastane zelo uspešna komunikacija med starim in novim. Skupen je trg pred objektoma, ki tako postane torišče kompozicije. Gre za dobro ohranjen objekt. Ščiti naj se predvsem zunanja ureditev.
status: ni statusa
status: ni statusa
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič