teksti    bibliografija    povezave    id
Košak Grega
Motel Grosuplje
Ljubljanska cesta 65
Grosuplje
1968-1969
Borbina nagrada (republiška) 1973
Objekt je zgleden primer regionalne arhitekture in je subtilno umeščen v krajino. Tlorisna zasnova je izredno funkcionalna. Likovna prepričljivost temelji na dežnikasto razpirajoči se lesni konstrukciji strehe. Ščiti naj se umeščenost v prazen prostor, volumetrična zasnova in izvirne lesne konstrukcije.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Ira
dodaten predlog, 02.02.2005, 22:29
Če se ne motim je od arhitekta Košaka tudi stavba (tiskarna?) na Tržaški ulici za, tudi posrečeno in posebno, ovalno bencinsko črpalko. Te stavbe praktično nihče ne omenja, nisem je še zasledil v kateri od publikacij, pa vendar se mi zdi, da s svojim:
- spoštljivim navezovanjem na obstoječe tkivo uličnega niza
- ustvarjanjem zalivskega ambienta vzdolž monotone vpadnice,
- "nebolečim" umeščanjem obsežnega programa v zaledju in vendar
- povsem svežim, do tektonike in uporabljenih materialov iskrenim likovnim jezikom

dosega tisto kvaliteto, ki je vredna pozornosti vseh generacij.
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič