teksti    bibliografija    povezave    id
Pibernik Anton
Sedej Vladimir
Hotel Rudar s trgovskim kompleksom
Trg revolucije 22 - 28
Trbovlje
1966-1968
Nagrada Prešernovega sklada 1970
Struktura trgovskega centra se uspešno prilagaja merilu človeka in s sodobno artikulirano kovinsko konstrukcijo modernih arkad ustvarja kvalitetne odprte prostore kot so atrij s spomenikom, notranje pasaže in obulični prostor. Struktura kljub razgibanosti ustvarja enovito podlago, nad katero lebdi volumen hotela, ki ga poudarja vidna konstrukcija in plastična zasnova fasade.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič