teksti    bibliografija    povezave    id
Bonča Miloš
Šorli Marjan
Mestna mesnica
Meistrov trg 7
Kranj
1958-1960
Objekt je subtilno vraščen v ambient starega srednjeveškega jedra. Nagubana, vertikalno členjena viseča fasada konzolnega etažnega dela stavbe daje zunanjemu prostoru na svež, a nevsiljiv način, novo dinamiko. Stavba je dobro ohranjena. Ščitijo naj se funkcija in oblikovne kvalitete stavbe.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Veselka Šorli Puc
vodnikova 126, ljubljana, 11.10.2012, 18:01
Ob avtorju Mestne mesnice Marjanu Šorliju je pomotoma napisano tudi ime Miloša Bonče. Stavba je pod Šorlijevim imenom vpisana tudi v Register nepremične kulturne dediščine pod številko 28212.
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič