teksti    bibliografija    povezave    id
Fürst Danilo
Gozdno gospodarstvo Bled
Ljubljanska cesta 19
Bled
1959-1960
Prva realizacija večkotnika v tlorisu pri nas. Izrazita je gradacija materialov in oblik na fasadi (glazirana opeka, lehnjak, salonit). Kvalitetno so oblikovani vhod, stopnišče in notranja oprema pisarn (predelne stene). Spremenjeni sta funkcija in notranja oprema šestkotne dvorane, ostalo je dobro ohranjeno. Pri prenovi naj se ohrani osnovni tlorisni koncept, oblikovanje vhoda, stopnišča in sistem predelnih sten v pisarniškem delu.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič