teksti    bibliografija    povezave    id
Ravnikar Edvard
Hotel Creina
Koroška cesta 5
Kranj
1968-1970
Specifična previsna lega prostora se izraža v oblikovni zasnovi objekta - izpostavljanje horizontalnih armiranobetonskih konzol. Fasadna dinamika je poudarjena z igro fasadnih opek. Kvalitetno, avtorsko prepoznavno je oblikovanje notranje opreme (lestenci). V pritličju je zaradi številnih reklamnih napisov ogrožena vizualna percepcija. Delne predelave so bile izvedene v notranjosti. Ščitijo naj se objekt kot celota in avtorsko prepoznavni detajli v notranjosti.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič