teksti    bibliografija    povezave    id
Ravnikar Edvard
Banka
Prešernova ulica 27
Celje
1961-1962
V tlorisu racionalno zasnovan objekt se z oblikovanjem volumna in strehe povsem podreja danemu grajenemu okolju. Značilno je reliefno strukturiranje betona in poudarjanje nosilne konstrukcije na fasadi.
Danes je stavba predvsem v notranjosti preoblikovana. Ščitijo naj se oblikovanje strehe in avtorsko prepoznavni fasadni elementi.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič