teksti    bibliografija    povezave    id
Černigoj Milan
Pogorevc Milan
Stanovanjski blok
Partizanska 15
Maribor
1961-1964
Jasen koncept po vzoru Unite d'habitation Le Corbusiera. Lahko ga primerjamo s Kozolcem ali Zadružno zvezo v Ljubljani. Volumen konzolno lebdi nad steklenim trgovskim pritličjem. Glavna fasada ob Cankarjevi ulici je členjena z mrežo brisse-soleilov, stranski fasadi sta polni. Ob Partizanski se formira manjša piazetta, ki ne upošteva konteksta Partizanske ulice. V bloku so prva dvoetažna stanovanja v Mariboru.
Varujejo se vsi našteti parametri.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič