teksti    bibliografija    povezave    id
Platner Jože
Bolnica
Cankarjeva ulica 4
Sežana
1948-1954
Odlikuje jo odlična postavitev v prostor na pobočju in izjemna zunanja ureditev. Preplet enostavnega volumna bolniških sob, ki se po celotni južni fasadi balkonsko odpira, in krožno zaključenega vhodno-administrativnega volumna. Kompozicija volumnov ustvarja niz uporabnih in kvalitetnih prostorov, ki gradirajo po namembnosti.
Varuje se celota objekta in krajinske ureditve.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič