teksti    bibliografija    povezave    id
Ravnikar Edvard
ČZP Ljudska pravica
Kopitarjeva 2
Ljubljana
1958-1961
Prvi primer povojne arhitekture, ki v mestnem središču prekinja tradicijo zvezne robne zazidave. Avtorsko prepoznavni elementi: konzolni nosilni stebri, reliefno strukturiranje betona. Značilna je lahka montažna fasada iz rumene plastike. Delno prenovljena fasada ogroža celovito percepcijo objekta. Vse izpostavljene karakteristike naj se obnovijo z enakimi materiali in na enak način kot je bilo prvotno.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič