teksti    bibliografija    povezave    id
Cacak Franc
Kopališka stavba
Njivice 33
Radeče
1955-1956
Neokrnjena narava, pobočje nad papirnico Radeče, predstavlja prostorski okvir zasnove. Kamniti zidovi uokvirjajo dve ploščadi z velikim in malim bazenom. Nanje se pripenjajo ostali elementi kompozicije kompleksa: pergola, streha nad barom in najpomembnejši -vstopni objekt. Le-ta je zasnovan kot okvir z odprto prednjo in lameliranima stanskima stranicama. V zadnjem delu je popolnoma prislonjen na teren, na mestu vstopa v kompleks pa konzolno, z velikim oknom pogleda nad bazen – proti drugi strani doline.
Varuje se celota.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič